Česká Republika je vyhlášená po celém světě výrobou kvalitního alkoholu. Většinou od nás lidé znají pivo, ale vyrábí se u nás dokonce i whisky. Napadá vás ještě nějaký druh alkoholu, ve kterém vyniká Česká republika? Správně, jsou to pálenky. I když jsou typické spíše pro Moravu, najdete jich dost i v Čechách. Některé pálenice vyrábí pouze svoje pálenky, a některé pálí kvasy i soukromým osobám. Jednou takovou pálenicí je palírna Radlík Lihovarek. Od roku 1998 pálí lidem jejich slivovice z nejrůznějších druhů ovoce.
Pokud chcete ochutnat jejich tradiční pálenku, určitě by vaší pozornosti neměly chybět tyto příchutě:
- Karlátka
- Bezinka
- Vínovice
- Kdloulovice
- Jahodových
- Banánovice
- Jeřabinovice
A mnoho dalších pálenek z běžně dostupných druhů ovoce. Jejich pálenky se vyznačují tím, že jsou vyrobeny z opravdu dobrého ovoce. Nenajdete tu žádné náhražky, a už při ovonění ucítíte plnou vůni koše plného ovoce. Ovoce se ručně sbírá, a o kvasy se zde velmi pečlivě starají, aby vám mohli nabídnout to nejlepší z jejich pálenice. Ochutnat můžete právě i netradiční chutě, jako je pálenka z jeřabin nebo z jahod – garantujeme vám, že takovou pálenku jen tak někde neochutnáte.
Pálenky jsou dobré nejen na pití
Pálenka je tradiční nápoj, který si ráda dá spousta lidí. Protože pálí v krku, je vítaným lékem na bolesti v krku. Zároveň se na ní dá například flambovat ovoce, a přidává se do různých omáček, takže své zastoupení si jistě najde i ve vaší kuchyni. Pokud hledáte skvělý dárek pro své blízké, vsaďte na kvalitní domácí pálenku v neobvyklé příchuti. Kvalitou budete příjemně překvapeni, a chuť jejich pálenek vás zkrátka dostane. Nejspíš budete moct říct, že lepší pálenku jste zatím neochutnali.
Pro skutečné znalce máme i jejich luxusní limitovanou edici, kde najdete jedinečné pálenky, které se budou vyjímat i na vaší poličce – protože mají limitované designy lahví.